2011. 05. 02.

Ki is Micimackó?

Kedves gyerekek, kis barátaim!

Nem tudom tudjátok-e, hogy mindannyiunk régi kedvence, Micimackó, 2010-ben töltötte be a nyolcvanötödik életévét. 1925-ben mondta először Róbert gida, a százholdas pagony ura és parancsolója, hogy "jó, öreg medvém" Pu-nak, Milne halhatatlan és örökifjú plüssfigurájának, "akiből" Karinthy Frigyes fordítása nyomán vált Micimackó-immár három generáció legtöbbet forgatott alapműve.
Hogy miért szerette meg felnőtt és gyermek egyaránt ezt a - már nyolc évtizeddel ezelőtt is - kissé ütött-kopott, kissé falánk, de nagyon barátságos medvebocsot? Miért követeli esténként jóformán a világ minden rosszcsontja, hogy "meséld még!"... - ha esik, ha fúj? Talán azért, mert Micimackó képviseli a bizalom és a szeretet, a meghittség és az állandóság - inflációt álló - örök értékeit minden korosztálynál.
Mert Róbert gida ugyan Róbert bácsivá vénült azóta, Kanga pedig régen kenguru-nagymama, a Tilos az Á(tjárás!) felirat is tovább kopott a pagony bejáratán, de ahogy ez a kötet ott lesz gyermekei unokáinak könyvespolcán - olyan biztos, minthogy van, és lesz is hely, ami igazán közel áll hozzád!

Mielőtt azonban olvashatnád Micimackó eredeti történetét
még közvetíttem Neked Micimackó üzenetét!


Köszöntünk, kéz a kézben(részemről mondjunk mancsont),hogy teljesítsük részbenkérésed és parancsod, mely minket felidézett, mint mackóvágy a mézet.Róbert Gida meg énegy lélek, két legény,egymást nagyon szeretjük,és együtts evégettketten szeretünk téged!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülök, hogy írsz nekem! Köszönöm!